top of page

Magia din atellierV-ați întrebat vreodată cum e în atelierul unui lumânărar? Cum miroase ceara pură de soia? Cum arată mâinile celui care lucrează constant cu ceara? Câte obiecte sunt incluse în tot procesul de facere?


Pentru mine, lumânăritul vine aproape ca o a doua fire, sau poate a treia...După artele vizuale și montaj de film, în atelier mă simt ca acasă atunci când îmi las imaginația și găndurile să zburde. E libertatea creației, a facerii de frumos.Cât despre atelier... spațiul în care lucrez e dedicat facerii de lumânări, e micuț și intim dar cu multe spații de turnare, ornare, îmbinare și nu în ultimul rând de ambalare. Nu e nici pe departe "Pinterest worthy", însă pentru mine e cozy, e îngrijit și servește perfect scopului.


Atelierul miroase adesea a parfum dulce într-o multitudine de arome care se îmbină cel mai adesea armonios și generează noi idei de combinații de parfumuri pentru ceara ce va deveni cât de curând o lumânărică delicioasă.
Lumânăritul e dăruire, e răbdare, drag și imaginație, e fericirea de a ferici oamenii din jur, bucuria de a împărtăși zâmbete atunci când primesc de la voi mesaje drăguțe și nu în ultimul rând e dragul de care mă umplu mereu copilașii care se apropie mereu de masa de la târg cu entuziasm să-și roage părinții să le cumpere dulciuri și suprinderea fără margini atunci când realizează că sunt lumânări.

Tot procesul de la ceara fulgi, la lumânările delicioase care ajung la voi e cre, mai complex decât v-ați aștepta întrucât pe lângă mult drag și imaginație, lumânăritul este și ceva chimie și potrivire de temperaturi, arome, cantitați și mult " trial and error".

Ceara pură de soia miroase pentru mine a aluat fraged, gata să fie "modelat", e ca în bucătăria bunicii atunci când punea cozonacii ila dospit... iar mâinile de lumânărar sunt mereu pline de ceară și parfum, obosite dar mereu grijulii cu bucățelele tocmai uscate și scoase din forme.Pe scurt, mă declar un lumânărar fericit la început de drum, care și-ar dori să aibă poate mai des timp pentru pasiunea aceasta, însă care lucrează cu drag de fiecare dată când are ocazia să creeze cele mai "delicioase" lumănări pentru voi, dragii mei, pentru zâmbetele și bucuria din priviri.Pe curând,

Andreea de la BakerSweet.


2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page